Üzenetküldés
Név:*
Emailcím:*
Telefonszám:
Üzenet:*
      * kötelező mező
Köszönjük hogy jelentkeztél, várunk szeretettel a foglalkozásra!
Hiba történt az üzenet elküldése közben, kérünk írj email-t vagy telefonálj!
Jelentkezés tanfolyamra
Örülünk hogy jelentkezel a tanfolyamra!

befizetésével órák előtt a recepción (előzetes egyeztetés szükséges) vagy átutalással a 12011856-01469853-00100007 bankszámlaszámra.
A kedvezményezett nevéhez kérjük ezt írd: Kovács Zsuzsanna (YogaHome)
A közlemény rovatban tüntesd fel a tanfolyam adatait (a tanfolyam pontos megnevezése, a kezdés időpontja)!
Név:*
Emailcím:*
Telefonszám:*
Van-e valamilyen
egészségi problémád?:*
Számlázási címed*
Üzeneted:
Feliratkozom a hírlevélre:
Elolvastam, elfogadom az adatvédelmi szabályzatot. *:
* kötelező mező      
Köszönjük hogy jelentkeztél, válaszlevélben tájékoztatunk a továbbiakról!
(Kérjük, ellenőrizd a Spam és Promóciós mappádat is!)
Hiba történt az üzenet elküldése közben, kérünk írj email-t vagy telefonálj!
Jelentkezés workshopra
A workshop díja 3.800.- Ft, melyet a helyszínen tudsz fizetni.
Kedvezményes ár nyugdíjasoknak, diákoknak, gyes vagy gyed ideje alatt, munkanélkülieknek, rászorulóknak: 3.400.- Ft
Név:*
Emailcím:*
Telefonszám:
Számlázási címed*
Van-e valamilyen
egészségi problémád?:*
Üzeneted:
* kötelező mező      
Köszönjük hogy jelentkeztél, hamarosan válaszolunk!
Hiba történt az üzenet elküldése közben, kérünk írj email-t vagy telefonálj!
YogaHome emailinfo@yogahome.hu YogaHome telefon+36 20 973 75 83 YogaHome Phone+41 77 978 86 95 facseikon facebook.com/yogahome.humagyarmagyar
YogaHome - jóga a Nyugatinál
magyarmagyar

Cseri Eszti

Gerincterápiás jóga oktató, Eszközös jóga oktató, Babás és Kismama jóga oktató


A jógában megélt tapasztalataim – az elme elcsendesítése, az elmélyedés – egy hosszú útra vezettek el. Mára a tudásomat, személyes tapasztalataim mellett több éves tanulmányaim is alátámasztják.

Képzéseim során megismertem a hatha jógát, rádzsa jógát és a Himaláya jóga tradíciót. Később indiai jógamesterektől tanultam Iyengar jógát, ayurvédikus életmódot és táplálkozást.

Mára több, mint 10 éve tanítok jógát, vezetek csoportos foglalkozásokat, személyre szabott jóga programokat. Rengetegen fordultak hozzám panaszaikkal, problémáikkal, így nem kellett sok idő, hogy felfedezzem hogy elképesztően gyakoriak a gerinc- és egyéb mozgásszervi panaszok, betegségek.

Így a tradicionális jógatanulmányok mellett igen hamar a jóga terápiás lehetőségei felé nyitottam, mivel magam is gerincproblémákkal, hátfájással és emésztési problémákkal küzdöttem.

Mindenképpen gyógyszerek és műtéti beavatkozások nélkül szerettem volna visszanyerni egészségemet, és újra fájdalommentes, teljes életet akartam élni. A jóga átfogó, holisztikus gyakorlatai, az ayurvéda életmódra és táplálkozásra vonatkozó tanácsai, a testi és lelki blokkokat oldó felismerések és kezelések, mind-mind sokat segítettek az utamon a gyógyulás és a teljesség felé.

Fantasztikus tanítóktól sajátítottam el, hogy miként lehet a klasszikus jóga ászanákat egyszerű jógaeszközök segítségével terápiás gyakorlatokká alakítani, hogy támogassanak a rehabilitációban, a testi-lelki fejlődésben. Megtanultam, milyen relaxációs és légzőgyakorlatok támogatják leginkább a gyógyulást, és hogy milyen odafigyelést, segítséget igényelnek azok a jógázni vágyók, akik mozgásszervi vagy emésztési problémákkal küzdenek.

Rendszeresen veszek részt szakmai teamekben, ahol gyógytornászokkal és gyógymasszőrökkel konzultálok, folyamatosan bővítettem tudásomat. Bene Máté gyógytornász-fizioterapeuta gerincprevenciós képzésein elsajátítottam egy különleges gerincprogramot, amely egy speciális gyakorlatsor révén újraprogramozza az idegrendszert, újratanuljuk a természetes és helyes mozgásmintát, a gerincet és a csípőt beállító izmok helyes használatát.


Hitvallásom 
„Az Élet a Mozgás”


Számomra a jóga gyakorlatok nem cirkuszi mutatványok. Nincs szükségem extrém testhelyzetekre, hajlékonyságra, vagy tökéletes kondícióra. Bárki elkezdhet jógázni, megtapasztalhatja a jóga áldásos hatását. A gyakorlatokat önmagamért végezem, nem a teljesítmény a cél, hanem a gyakorlatok helyes végrehajtása és a jelenlét által megtapasztalható jóllét.

Bizonyos alapelvek betartásával, valamint megfelelő tudatossággal és odafigyeléssel a jóga egy fantasztikus eszközzé válik ahhoz, hogy megteremtsük saját testi és lelki egészségünket, fiatalosak, rugalmasak, erősek és mozgékonyak maradjunk. 

Ugyanakkor a jóga számomra nem csak testmozgás. A jógán keresztül olyan önismeretre és azáltal tudásra tehetünk szert, ami a lelki egészséghez és teljességhez vezet minket. A jóga és az ayurvéda útmutatásait betartva az évek során egyre jobban érzem magam a bőrömben. A gyakorlás fejleszti a kitartásomat, elszántságomat; megmutatja a határaimat, a gyengeségeimet és arra ösztökél, hogy meghaladjam azokat. Önbecsülést, belső erőt, örömöt és stabilitást ad.

 A célom, hogy megosszam Veled mindazt azt, amit én magam tapasztaltam, tudok: hogyan érezd magad jól a testedben, hogyan legyél fitt és EGÉSZséges, hogyan csendesítsd el a gondolataidat, hogyan ébreszd fel a belső békét és nyugalmat.

Tapasztalataimból és az általam elsajátított módszerekből összeállítottam egy Gerincterápiás jóga programot, amelyet mindig személyre szabottan, a résztvevők igényeihez és problémáihoz igazodva adok át, hogy a lehető leghatékonyabb segítséget tudjam nyújtani. 

A fizikai gyakorlatok, ászanák mellett különböző légzőgyakorlatok, meditációs és önismereti gyakorlatok, játékok is szerepelnek a programban, hiszen a test, lélek és szellem összefonódása miatt minden részünknek figyelmet kell szentelni ahhoz, hogy a változás elindulhasson életünkben.


Tanulmányaim


Natural Movement Pattern Training – Bene Máté Gerincakadémia, 2019

Gerincterápia jógával – Bene Máté Gerincakadémia, 2018

Yantra jóga kurzus – Cser Zoltán, Tan Kapuja Buddhista Főikola, 2018

SomatoEmotional Release 1 - Upledger Institute Hungary, 2017

Kranioszakrális terápia 1 és 2 – Upledger Institute Hungary, 2016

Önismereti és művészetterápiás képzések és csoportok – 2012 óta

Jógaterápiás Hétvégi Továbbképzések – Patanjali Yoga Sadhana - Nischal Ghale

200 órás Eszközös Jóga Képzés – Patanjali Yoga Sadhana – Nischal Ghale. 2012-2014

150 órás Intenzív Iyengar Yoga kurzus – Patanjali Yoga Kendra, India, 2011

100 órás Babás Jóga Oktató Képzés – Bálint Gyöngyi, 2010

100 órás Kismama Jóga Oktató Képzés – Bálint Gyöngyi, 2010

200 órás Jógaoktató Képzés – Kádár Zoltán, Papp József, Mezősi Anna, 2007-2008

Általános szociális munkás, Rehabilitációs szakosodás - ELTE Társadalomtudományi kar 2004-2008


 

 

 

 

Budapest 1138 Pannónia u. 10. 3./1.
Telefon: +36 20 973 7583
Phone: +41 77 978 86 95
Email: info@yogahome.hu
Feliratkozás a hírlevélre
Név:
Emailcím:
Elolvastam, elfogadom az adatvédelmi szabályzatot. *:
Feliratkozás
- Adatvédelem
- Leiratkozás